BH Desk » Zeničani održali skup podrške za domovinu BiH
BiH

Zeničani održali skup podrške za domovinu BiH

Nekoliko stotina građana Zenice okupilo se na današnjem “Skupu za domovinu Bosnu i Hercegovinu”, koji su na Trgu Alije Izetbegovića organizirale boračke i organizacije civilnog društva.

Uz poruku “Minut do dvanaest za mir i prosperitet u BiH”, skup je počeo himnom BiH.

-Skup ima za cilj da pozove građane BiH, da damo podršku domovini BiH u cilju spriječavanja ultranacionalističkih, fašističkih politika koje otvoreno rade na rušenju države BiH, a time i na rušenju mira, odnosno perspektivne i mirne budućnosti u BiH – poručio je predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović.

Naglasio je kako ovim skupom žele poslati poruku i “prijateljima i neprijateljima”, da građani BiH hoće mir.

-Oni kojima je stalo do mirne i perspektivne budućnosti, imaju obavezu da dignu svoj glas. Neće biti dovoljne reakcije međunarodnih faktora – naglasio je Aganović.

Pozdravljaju i sankcije Sjedinjenih Američkih Država, a očekuju i da će Evropa, kako je rečeno, uraditi svoj dio posla.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljani” Zenica Alija Redžić istakao je Tužilaštvo BiH mora da radi posao za koji su plaćeni, da štite i čuvaju integritet, suverenitet i ustavni poredak BiH.

Pozvao je međunarodne faktore, države kreatore Dejtonskog mirovnog sporazuma, da se angažiraju na zaštiti i potpunoj implementaciji tog dokumenta.

Također, najavljena je mogućnost organiziranja sličnog skupa već 1. marta u Sarajevu, zajedno sa ostalim organizacija civilnog društva iz BiH.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook