BH Desk » Željeznice FBiH: Voz na relaciji Sarajevo – Podlugovi – Sarajevo počinje saobraćati 3. januara
Biznis

Željeznice FBiH: Voz na relaciji Sarajevo – Podlugovi – Sarajevo počinje saobraćati 3. januara

Željeznice FBiH obavijestile su javnost da od 3. januara 2022. uvode u saobraćaj novu željezničku putničku liniju na relaciji Sarajevo – Podlugovi – Sarajevo.

Uvođenje te putničke linije rezultat je sporazuma kojeg su ŽFBiH postigle s Vladom Kantona Sarajevo i Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo, a u skladu sa Zakonom o željeznicama FBiH i Zakonom o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranju putničkog i kombinovanog saobraćaja.

Vozovi na relaciji Sarajevo – Podlugovi – Sarajevo saobraćat će svaki dan i zaustavljat će se u stajališnim mjestima Alipašin Most, Briješće, Rajlovac, Reljevo, Semizovac, Vogošća, Ilijaš staro stajalište, Ilijaš Grad i Podlugovi, a radit će se i na uspostavljanju stajališnog mjesta u Buča Potoku.

Vožnja na ovoj relaciji trajat će 36 minuta, a putnici koji posjeduju važeće mjesečne đačke, studentske i pezionerske karte za javni linijski prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo mogu ih koristiti za prijevoz vozom na toj relaciji.

Kako bi svoje usluge učinili pristupačnijim za što veći broj ljudi, Željeznice FBiH omogućile su korisnicima popuste u cijenama svojih usluga i to: 20 posto za povratnu kartu, 30 posto za studente, novinare, invalide, penzionere, i grupe od šest do 30 putnika, 50 posto za djecu od četiri do 12 godina, grupe od 30 i više putnika, mjesečne karte, slijepa lica i njihove pratioce. Djeca do četiri godine putuju besplatno, saopćeno je iz ŽFBiH.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook