BH Desk » Zdrava hrana za očuvanje ljepote i zdravlja tijela
Magazin

Zdrava hrana za očuvanje ljepote i zdravlja tijela

Zdava hrana ima veliku ulogu za očuvanje ljepote i zdravlja našeg organizma. Uključivanje određenih namirnica u prehranu može pružiti hranjive tvari i antioksidanse koji podržavaju zdravlje i ljepotu.

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, koje su važne za zdravlje kože, hidrataciju i smanjenje upale.

Orašasti plodovi poput badema, oraha i lješnjaka su bogati vitaminom E, cinkom i antioksidansima koji pomažu u očuvanju zdrave kože i kose.

Borovnice, maline, brusnice i druge vrste bobičavog voća su bogate antioksidansima, vitaminom C i flavonoidima koji pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i očuvanju zdrave kože.

Tamna čokolada s visokim udjelom kakaa sadrži antioksidanse koji mogu poboljšati cirkulaciju krvi i hidrataciju kože.

Špinat, kelj, blitva i druge vrste zelenog lisnatog povrća bogate su vitaminom C, vitaminom A, željezom i antioksidansima koji podržavaju zdravu kožu i kosu.

Sjemenke bundeve sadrže cink, vitamin E, omega-3 masne kiseline i antioksidanse koji podržavaju zdravlje kože, kose i noktiju.

Važno je napomenuti da zdrav izgled i ljepota nisu samo rezultat prehrane, već i cjelokupnog načina života. Redovita tjelovježba, dovoljno sna, pravilna hidratacija i održavanje uravnotežene prehrane čine zdrav i dobar život.

Prenošenje tekstova sa portala Gastro Vitalis je dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i postavljanje linka na izvorni sadržaj!

Izvor: gastrovitalis.com
Najnovije

-----------
BH Desk facebook