BH Desk » Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na MP Modriča-Doboj
BiH

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na MP Modriča-Doboj

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Modriča-Doboj, u mjestu Dugo Polje.

U toku je obavljanje policijskog uviđaja, pa se vozači mole za strpljenje i razumjevanje.

Prema prikupljenim informacijama, saobraćaj se na većini putnih pravaca u BiH odvija po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz umjeren promet vozila – navode iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Ugaženog ili raskvašenog snijega ima na području: Makljena, Laništa, Oštrelja, Karaule, Kupresa, Šujice, Mliništa.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Mjestimična poledica na kolovozu moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta – saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook