BH Desk » Zavod Pazarić – Humana akcija ‘spašavanja poklona’ GSS – Stanice Sarajevo
BiH

Zavod Pazarić – Humana akcija ‘spašavanja poklona’ GSS – Stanice Sarajevo

Predstavnici Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo posjetili JU Zavod Pazarić i tom prilikom na neobičan način štićenicima ove ustanove uručili novogodišnje poklone.

Da nisu samo spremni spašavati živote, nego donositi i radost onima koji trebaju podršku drugih, članovi GSS  potvrdili su organiziranjem dostavljanja novogodišnjih slatkih poklona i to spuštanjem niz zgradu jednog od objekata Ustanove. Djeda Mrazovi, hrabri “gorštaci“ su uz pomoć vrijedne ekipe “brdo” poklona spustili niz zid i uručili korisnicima.

Kako su pojasnili iz GSS, najljepši način da se završi godina jesu dobra djela prema onima koji trebaju pomoć, a najljepša nagrada je široki i iskreni osmijeh pun zahvalnosti i ljubavi koji se dobije zauzvrat.

-Zbog poštivanja epidemioloških mjera odlučili smo organizirati akciju dostave paketića i kroz spuštanje niz objekat, te na taj način “spasiti i poklone” za ove dobre ljude koji žive u Zavodu. Uspjeli smo ovako uručiti paketiće bez okupljanja velikog broja ljudi. Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo uz pomoć društveno odgovorne kompanije HIFA-OIL, organizirala je podjelu ovih paketića.  Pored 150 novogodišnjih paketića, obezbijedili smo i higijenske potrepštine neophodne Zavodu i njegovim korisnicima. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem sjajnom partneru HIFA-OIL koji je podržao našu inicijativu dodjele paketića te se radujemo budućoj saradnji. Želimo korisnicima i uposlenicima  sretne novogodišnje praznike dok koračamo zajedno brže, više i jače ka 2022. godini- naglasili su gosti iz Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo.

U znak zahvalnosti direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić gostima je uručio rukotvorinu korisnika uz zahvalnicu, dok su  prigodnim programom ovu vrijednu ekipu nagradili i članovi art sekcije JU Zavoda Pazarić, saopćeno je iz Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook