BH Desk » Zabrinjavajuća objava Milana Dunovića: “Ekstremisti mi poručuju da će me “skratiti za glavu””
BiH

Zabrinjavajuća objava Milana Dunovića: “Ekstremisti mi poručuju da će me “skratiti za glavu””

Potpredsjednik Federacije Milan Dunović oglasio se na svom zvaničnom Facebooku.

Otkrio je vrlo zabrinjavajuće detalje

“Kao osoba koja se bavi politikom svjestan sam izloženosti javnoj kritici, međutim, u posljednje vrijeme, pojedinci, ekstremisti, poručuju mi putem društvenih mreža da će me “skratiti za glavu” i upućuju slične otvorene prijetnje.

Smatram da ratnohuškačka i mrziteljska politika, koju vode pojedini političari, podstiču širenje straha i mržnje iz koje proizilaze otvorene prijetnje prema probosanskim političarima.

Kada se pojedinci usude prijetiti javnim osobama, koje su pritom pod zaštitom policijskih organa, pitanje je šta građani mogu očekivati.

Naravno, sve prijetnje koje smatram direktnim ugrožavanjem sigurnosti mene i moje porodice prijavio sam nadležnim organima, međutim, ovakve prijetnje mogu se zaustaviti samo zaustavljanjem politika mržnje i prizivanja sukoba.

Nisam osoba koja se boji, ali smatram da moram obavijestiti javnost da su mi upućene prijetnje kako bi građani bili svjesni čemu vode retrogradne politike i stekli osjećaj da ambijent tenzija i napetosti nije normalno stanje i kao takvo se ne može i neće tolerisati”, naveo je Dunović na Facebooku.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook