BH Desk » Vrlo emotivna poruka iz Kanade povodom godišnjice smrti novinara Željka Ružičića: “Svoje sugrađane, u najtežim trenucima nije ni pomišljao napustiti”
BiH

Vrlo emotivna poruka iz Kanade povodom godišnjice smrti novinara Željka Ružičića: “Svoje sugrađane, u najtežim trenucima nije ni pomišljao napustiti”

Iz Instituta za istraživanje genocida Kanada oglasili su se povodom godišnjice smrti novinara Željka Ružičića.

Njihovu poruku prenosimo u cijelosti.

Prošlo je 29 godina od nasilne smrti čovjeka koji je novinskom porukom širio nadu da će zlo biti pobijeđeno.

Sjećanje na prijatelja Željka Ružičića koji je poginuo 2. februara 1993. u Sarajevu. Sjećanje na njegove duhovite, znalačke govore u Novinskom savjetu Radio Prijedora i Kozarskog vjesnika.

Sjećanje na čovjeka, odličnog novinara, Prijedorčanina koji nikada nije zaboravljao svoj voljeni, rodni grad. Za vrijeme agresije i genocida na RBiH bio je glas nade, ali i prkosa, svakodnevno prenoseći informacije iz opkoljenoga Sarajeva koje, kao ni svoje sugrađane, u najtežim trenucima nije ni pomišljao napustiti.

Jedna od dvije ispaljene granate 2. februara 1993. godine zaustavila je Željka Ružičića, ali pravdu i istinu ni jedan metak, ni jedna granata, ni jedna agresija i genocid, ni jedno zlo nisu i nikada neće uspjeti zaustaviti i sakriti.

Željko Ružičić ostaje stalna inspiracija generacijama koje nastavljaju put borbe za istinu i pravdu. Sjetimo s Željka s poštovanjem”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Emir Ramić.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook