BH Desk » Vremenska prognoza za BiH: Sutra preteženo oblačno, jutarnje temperature u porastu
BiH

Vremenska prognoza za BiH: Sutra preteženo oblačno, jutarnje temperature u porastu

U Hercegovini je danas sunčano. U Bosni se nakon sunčanog prijepodneva u drugom dijelu dana oblačnost postepeno povećavala sa sjevera prema centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -14; Jajce -5; Bugojno i Sokolac -4; Sarajevo i Srebrenica -3; Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina i Drvar 1; Livno 3; Bihać i Mostar 4; Neum i Trebinje 6 stepeni.

Sutra prijepodne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Pretežno oblačno najduže će se zadržati na istoku Bosne. U Krajini, jugozapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3 stepena, na jugu zemlje do 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko nula (0) stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook