BH Desk » Vlada FBiH negira tvrdnje da potencira stečaj Zraka
Biznis

Vlada FBiH negira tvrdnje da potencira stečaj Zraka

Neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj, navode.

Povodom tekstova objavljenih ovih dana u pojedinim medijima, u kojima su iznesene netačne tvrdnje u vezi sa stečajnim postupkom u kompaniji “Zrak” d.d. Sarajevo, danas se oglasila Vlada Federacije BiH navodeći da nije tražila, niti pokrenula stečajni postupak u ovoj firmi.

Također, neistinite su tvrdnje da Federalna vlada potencira proces odlaska ove kompanije u stečaj.

“S ciljem objektivnog i istinitog informiranja javnosti, ističemo da su stečajni postupak kompanije ‘Zrak’ pokrenuli radnici, od kojih je većina bivših, i to putem svojih advokata. S obzirom na tu činjenicu i u skladu sa zakonskim propisima, o daljem postupku i statusu ‘Zraka’ odlučit će nadležni sud, a ne Vlada Federacije BiH“, saopćeno je.

Napominju da je ovo privredno društvo u proteklom periodu imalo je od Vlade FBiH jednak tretman i status, kao i sve druge javne kompanije, te je Vlada u kontinuitetu višemilionskim sredstvima podržavala i ovo kao i ostala privredna društva.

“Svako iznošenje proizvoljnih i netačnih informacija, te insinuacija koje dolaze od pojedinaca samo nanose dalju štetu kompaniji “Zrak” i dezavuiraju javnost”, poručili su.

Izvor www.akta.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook