BH Desk » (VIDEO) Silovatelja pustili na vikend iz zatvora, uplatio loto i dobio milione
Svijet

(VIDEO) Silovatelja pustili na vikend iz zatvora, uplatio loto i dobio milione

Osuđeni silovatelj Iorworth​ Hoare (70) nakon 19 godina dobio je pristup jackpotu od osam miliona eura, piše Daily Mail.

On je dobitak osvojio tokom slobodnog vikenda 2004. dok je služio kaznu za silovanje.

Ipak, stroge procedure onemogućile su mu pristup dobitku. Godine 2005. pušten je iz zatvora, a do 2008. je primao mjesečnu naknadu od 9.800 eura. 

Iste godine pokrenuo je pravni proces za kontrolu nad dobitkom pa je silovatelju isplaćen ostatak iznosa uz kamate za taj period.

Hoareove žrtve prozvale su ga da novac donira u dobrotvorne svrhe. Jedna od njih je bila i kćerka Shirley Woodman​. Njenu majku je Hoare pokušao silovati 1988 u Leedsu. Godinu dana kasnije osuđen je zbog pokušaja silovanja i drugih seksualnih delikta koje je počinio od 1973. do tada, prenosi “24sata.hr”.

Woodman je umrla prošle godine u dobi od 92 godine, ali zbog izmjene zakona uspješno je dobila novčanu odštetu. Na kraju joj je Hoare isplatio 56.000 eura i još 900.000 eura sudskih troškova.

Sav novac je donirala u humanitarne svrhe. Njena kćerka vjeruje da bi i Hoare trebao isto učiniti i donirati.Izvor: www.oslobodjenje.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook