BH Desk » Udruženje tenisera PTPA izrazilo podršku Đokoviću
Sport

Udruženje tenisera PTPA izrazilo podršku Đokoviću

Udruženje tenisera PTPA izrazilo je danas podršku Srbinu Novaku Đokoviću, koji je u sporu s australskim vlastima oko zdravstvenog izuzeća za vakcinaciju protiv Covida-19 koja je potrebna za ulazak u zemlju. Udruženje je pozvalo da se omogući igranje svim teniserema. U međuvremenu, očekuje se da će Australija pokrenuti proces protjerivanja i češke teniserke Renate Vorančove.

U saopštenju objavljenom danas na društvenim mrežama, PTPA je izrazio podršku da se svim teniserima omogući da se takmiče, kako vakcinisanim tako i nevakcinisanim, s odgovarajućim ljekarskim uvjerenjima. PTPA je saopštio da je u kontaktu sa Đokovićem, jednim od osnivača udruženja, i potvrdilo da se osjeća dobro, te da je i dalje u kontaktu sa njegovom porodicom i advokatom, kao i sa Australskim teniskim savezom i nadležnima.

U međuvremenu, australska granična policija trebala bi pokrenuti proceduru za protjerivanje češke teniserke Renate Vorančove, piše melburnski list The Age. Za Vorančovu se navodi da je u Australiju ušla s istim medicinskim izuzetkom kao i Đoković što prema saveznim propisima nije prihvatljivo za ulazak u zemlju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook