BH Desk » Udruženje generala: BiH mora biti prvi prioritet političkog djelovanja
BiH

Udruženje generala: BiH mora biti prvi prioritet političkog djelovanja

Članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine u saopćenju za javnost traže uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih patriotskih parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine i hitno zaustavljanje bespredmetnih predizbornih debata i beskorisnih “naduravanja” – saopćeno je iz tog udruženja.

Smatraju da je krajnje vrijeme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet, to je odbrana ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kroz sve državne institucije.

-Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugima, da smo jedinstveni i da nećemo nikad pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrijednosti uspostavljenih kroz vjekovni zajednički život u Bosni i Hercegovini. Ne smijemo dozvoliti da, radi predstojećih izbora i političkog nadigravanja, zaboravimo šta nam je najvažnije. Država Bosna i Hercegovina mora biti prvi prioritet političkog djelovanja u ovom izazovnom historijskom trenutku – ističe se u saopćenju za javnost u povodu pogoršanja društveno-političke i sigurnosne situacije u BiH.

Udruženje generala Bosne i Hercegovine će tražiti susrete sa rukovodstvima parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine i ‘jasan i glasan politički odgovor na sve atake i pokušaje destrukcije države i njenih institucija’.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook