BH Desk » U TK kampanja podizanja svijesti o opasnostima upotrebe vatrenog oružja
BiH

U TK kampanja podizanja svijesti o opasnostima upotrebe vatrenog oružja

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona od sutra započinje kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja”.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a Amra Kapidžić kazala je da će fokus biti na podjeli promotivnog materijala radi podizanja svijesti o opasnosti upotrebe vatrenog oružja tokom praznika, ali i upozorenju građana kao dio preventivnih aktivnosti koje provodi Uprava policije u povodu nastupajućih praznika.

– Neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je legalno kažnjivo, pucanje u vazduh iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume – izjavila je Kapidžić.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, usljed upotrebe vatrenog oružja, često dešavaju u vrijeme proslava. Stoga, Uprava policije MUP-a TK apeluje na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile tragičnim posljedicama.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook