BH Desk » U novembru u BiH zabilježen rast prometa trgovine na malo za 1,1 odsto
Biznis

U novembru u BiH zabilježen rast prometa trgovine na malo za 1,1 odsto

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

Rast prometa od 2,4 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je promet neprehrambenim proizvodima imao rast od 3,6 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru je veći za 3,2 odsto u odnosu na oktobar.

Rast prometa od dva odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a neprehrambenim proizvodima 6,9 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru veći je za 19,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine. 

U novembru ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 20,2 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 18,9 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ostvario je rast od 15,2 odsto, u odnosu na isti mjesec prethodne godine. 

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 7,2 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 26,4 odsto. 

 

Izvor www.akta.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook