BH Desk » U BiH narednih dana promjenljivo vrijeme, dnevna temperatura od 8 do 18 stepeni
BiH

U BiH narednih dana promjenljivo vrijeme, dnevna temperatura od 8 do 18 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se u očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Prijepodnepodne slabe padavine ponegdje na jugu i jugistoku zemlje. U nižim područjima kiša, a u višom susnježica ili snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U četvrtak, 29. decembra, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku Bosne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 stepeni.

U petak, 30. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslijepodne. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U subotu, 31. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje do 18 stepeni.

U nedjelju, 1.januara 2023., jutro umjereno do pretežno oblačno s maglom po kotlinama. U ostatku dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a dnevna od 10 do 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook