BH Desk » Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest
Biznis

Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavila manifestaciju Sarajevo Winter Fest

Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavila je danas na pres-konferenciji na olimpijskoj planini Bjelašnici festival Sarajevo Winter Fest u okviru ovogodišnje zimske turističke sezone.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kenan Magoda je kazao da će to u narednih tri mjeseca biti ujedno promocija Sarajevskog kantona i lokalnih zajednica kao što su općina Trnovo čiji je načelnik Ibro Berilo također govorio na pres-konferenciji.

Za januar je Magoda najavio jedan od sadržaja Festivala na Bjelašnici, Live steage music fest, s nizom planiranih koncerata koji će već u subotu otvoriti muzička grupa Crvena jabuka.

Sarajevo Winter Fest neće biti samo manifestacija zabavnog karaktera već podrazumijeva i niz edukativnih sadržaja tokom januara i februara, boravak učesnika u prirodi i obilazak Bjelašnice, olimpijskog dragulja.

Promocija Bjelašnice je veoma bitna kao predstavljanje istinske ljepote i ponosa Kantona Sarajevo, zaključio je Magoda.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo rekao je kako su prostor Bjelašnice i Babinog dola veoma bitni za Sarajevski kanton, ali i za tu općinu koja, po njegovim riječima, želi da bude partner u razvojnim projektima.

Najavio je kako će 2022.  biti godina istine o razvoju tog područja, te naglasio da je u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano 10 miliona KM za investiranje u taj prostor.

Berilo tvrdi da u Trnovu nema “političkog načelnika” već načelnika građana koji djeluje u interesu razvoja općine.

Direktor Live Stage Music festivala Adnan Mundžić je najavio brojne muzičke grupe koji će u januaru biti dio Sarajevo Winter Festa na Bjelašnici.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook