BH Desk » Tri tijela i 20 migranata pronađeno blizu granice BiH i Hrvatske
Crna hronika

Tri tijela i 20 migranata pronađeno blizu granice BiH i Hrvatske

Policijski službenici Stanice granične policije Stara Gradiška u petak u 6.00 sati obavijestili su Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske da su tokom obilaska terena na poplavljenom području u šumskom predjelu Radinje zatekli 20 stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U njihovoj blizini pronađena su dva mrtva tijela nepoznatih osoba, za koje za sada nije poznat uzrok smrti te slijedi obdukcija, dok je za trećom osobom trajala opsežna potraga u saradnji s djelatnicima HGSS-a sve do popodnevnih sati, kada je pronađeno tijelo, prenosi N1.

Iz policije kažu da slijedi istraga, te daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi u ovog događaja.

– Opetovano upozoravamo i ukazujemo na opasnosti nezakonitih prelazaka državne granice – nezakoniti prelasci državne granice vrlo su rizični, posebice jer je rijeka Sava nabujala i dobrim dijelom poplavila okolno nizinsko područje te predstavlja stvarnu opasnost po život osoba. Stoga apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku da to ne čine jer tako dovode u opasnost svoj život i zdravlje, kao i živote i zdravlje članova svoje obitelji. Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba. Također apeliramo i na aktiviste i nevladine organizacije, koji nas često obavještavaju o točnim koordinatama migranata koji se nađu u opasnosti, da upozore migrantsku populaciju na opasnosti kojima se mogu izložiti poglavito sada u zimskim mjesecima – poručila je policija, prenosi Index.hr.

Tags
Najnovije

-----------
BH Desk facebook