BH Desk » Tri državljana Republike Turske preko društvene mreže prevarili Livnjaka
Crna hronika

Tri državljana Republike Turske preko društvene mreže prevarili Livnjaka

Djelatnici MUP-a Hercegbosanske županije podnijeli su Županijskom tužiteljstvu u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske (rođenih 1986., 1974. i 1990. godine), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ‘prijevara’.

Kako se, uz ostalo, navodi u izvješću upućenom tužiteljstvu, osoba iz Livna tijekom 2021. godine stupila je na društvenoj mreži Facebook u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku (Sirija) u kampu već duži niz godina i koja je izrazila želju da bi željela imati krov nad glavom.

U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da se doći u Livno, odlučio je izvršiti uplatu novca koja se obavila u četiri navrata.

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine) podizali novac koji je prijavitelj uplaćivao te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo ‘prijevare’.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook