BH Desk » Tabaković osuđen na četiri godine i devet mjeseci zbog više krivičnih djela
Crna hronika

Tabaković osuđen na četiri godine i devet mjeseci zbog više krivičnih djela

Općinski sud u Sarajevu (OSS) proglasio je krivim Seada Tabakovića zbog krivičnih djela oštećenje tuđe stvari, izazivanje opće opasnosti, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te ga prvostepeno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i devet mjeseci.

Postupajuća tužiteljica uložila je žalbu na izrečenu sankciju, objavljeno je u petak na službenoj stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS).

Optuženi se tereti da je 27. februara 2021. godine u ulici 105. Brigade nogom razbio prednji desni far automobila u vlasništvu DŽ. Ž. Š., a dvadeset minuta poslije, nakon što su policijski službenici obavili razgovor sa oštećenom DŽ. Ž. Š. zbog izvršenog krivičnog djela oštećenja tuđe stvari, optuženi je sa terase stambenog objekta u kojem je nastanjen, aktivirao eksplozivnu napravu i bacio u pravcu mjesta na kojem su bili policijski službenici i oštećena.

– Eksplozivna naprava eksplodirala je na par metara udaljenosti od mjesta gdje su stajali, a iste noći, nakon dolaska još dva policijska službenika, optuženi je ispalio jedan hitac u pravcu službenog automobila u kojem su se nalazili policajci – navode iz Tužilaštva.

Kako se nadalje navodi, prilikom pretresa kuće optuženog, pronađena je jedna ručna bomba i jedno improvizovano vatreno oružje sa jednom cijevi u obliku puške sačmarice, bez kundaka.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook