BH Desk » Svi studenti iz Novog Travnika dobit će stipendije
BiH

Svi studenti iz Novog Travnika dobit će stipendije

Općina Novi Travnik odlukom načelnika Stjepana Duje dodijelit će stipendije svim studentima koji su ispunili uvjete natječaja čime će u Kantonu Središnja Bosna postati rekorder među općinama po broju dodijeljenih stipendija, priopćili su u ponedjeljak iz te općine.

Kako se navodi, sredstva za 171 stipendiju planirana su u prijedlogu Proračuna Općine Novi Travnik za 2022. godinu.

Naime, Općina Novi Travnik krajem mjeseca listopada 2021. godine raspisala je natječaj za dodjelu 150 stipendija studentima prvog i drugog ciklusa studiranja, ostavljajući dovoljno prostora za dostavu tražene dokumentacije, sukladno utvrđenim kriterijima.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija izvršilo je detaljan pregled 176 pristiglih prijava i utvrdilo da četiri prijave ne ispunjavaju zadane kriterije dok se jedna studentica koja se našla na listi za dodjelu stipendije opredijelila za povlačenje prijave, iz osobnih razloga.

U vrijeme kada je utvrđena preliminarna lista 150 studenata za dodjelu stipendije, načelnik općine Novi Travnik definirao je Prijedlog Proračuna za 2022. godine i odlučio povećati proračunsku stavku za dodjelu stipendija, čime je 21 studentu koji su ispunjavali kriterije, a nalazili su se ispod broja 150, omogućio dodjelu stipendije, kaže se u priopćenju.

Navodi se kako će Općina Novi Travnik javnost i studente naknadno obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook