BH Desk » Stanje na putevima – Otežan saobraćaj u centralnim i zapadnim dijelovima BiH zbog snijega
BiH

Stanje na putevima – Otežan saobraćaj u centralnim i zapadnim dijelovima BiH zbog snijega

Stanje na putevima – Zbog snijega, otežano se saobraća na putevima u centralnim i zapadnim dijelovima zemlje, pa se za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje upotreba lanaca. Posebno na dionicama u višim planinskim predjelima (Kupres, Makljen, Rostovo, Komar, Karaula i Romanija) gdje ima ugaženog snijega na kolovozu.

Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook