BH Desk » Snažno nevrijeme izazvalo velike probleme na M-17: Jak vjetar u Zeničko-dobojskom kantonu obarao električne stubove i stabla na cestu
Nevrijeme u ZDK, Foto, Klix
Nevrijeme u ZDK, Foto, Klix
Crna hronika

Snažno nevrijeme izazvalo velike probleme na M-17: Jak vjetar u Zeničko-dobojskom kantonu obarao električne stubove i stabla na cestu

Snažno nevrijeme danas pogodilo je dijelove Srednje Bosne.

Zbog jakih udara vjetra na području Zeničko-dobojskog kantona otežano je odvijanje saobraćaja, što je uzrokovano padanjem drveća na cestu, kao i električnih stubova.

Na regionalnoj cesti Žepče – Zavidovići, u mjestu Bistrica je danas usljed jakih udara vjetra praćenih snijegom i kišom došlo do pada električnih kablova na put, zbog čega je do 11:20 sati bio obustavljen saobraćaj.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da je zbog pada stabla na magistralni put M-17 kod Begovog Hana otežano odvijanje saobraćaja jednom trakom naizmjenično.

Kako javlja Klix, u mjestu Orahovica kod Nemile jak vjetar je odnio krov kuće, a za sada nema detaljnijih informacija o ovom događaju.

Zbog nanosa snijega i kiše otežano je odvijanje saobraćaja na autocesti A1, kao i na magistralnim putevima prema Olovu, gdje je na pojedinim dijelovima otežano odvijanje saobraćaja zbog popriječenih kamiona na cesti.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook