BH Desk » Semir Efendić posjetio Trebinje: Put za budućnost Bosne i Hercegovine je u razvoju i saradnji
BiH

Semir Efendić posjetio Trebinje: Put za budućnost Bosne i Hercegovine je u razvoju i saradnji

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić, zajedno sa izvršnim direktorom izvoza kompanije AS Holding d.o.o., Vedadom Halilovićem i nekadašnjim glavnim trebinjskim imamom Huseinom ef. Hodžićem, posjetio je “Grad sunca” – turistički kompleks u sklopu kojeg je prije nekoliko dana otvorena Begova kuća, koja je izgrađena po uzoru na nekadašnji kultni objekat i poznati restoran u gradu Trebinju za koji su Trebinjci posebno vezani.

Resulbegovića kuća nalazila se uz desnu obalu Trebišnjice, bila je jedan od najznačajnijih spomenika osmanske arhitekture, po kojem je grad Trebinje bio prepoznatljiv, zapaljena je krajem 1992. i izgorjela do temelja. Po uzoru na nekadašnju, Begova kuća izgrađena je na novoj lokaciji, u sklopu turističkog kompleksa “Grad sunca”, koji se prostire na površini od 85 hektara i turistima, ali i domaćim gostima nudi raznovrsne sadržaje.

Delagaciju je ugostio vlasnik kompleksa Rodoljub Drašković čije firme u Bosni i Hercegovini danas zapošljavaju oko 2.000 ljudi.

Efendić je istakao da taj projekt pokazuje da je u BiH moguće realizovati velike investicije, te da je na prostoru koji iseljava moguće započinjati sa projektima koji vraćaju nadu i pokazuju našem svijetu širom zemaljske kugle da u svojoj zemlji mogu naći možda i bolje od onoga što su tamo našli, ako ovdje počnu da rade i da stvaraju.

Prilikom posjete razgovarano je i o uspostavi saradnje sa sarajevskim privrednicima i ugostiteljima koji imaju svoje aščinice, ćevabdžinice i sl. da njihovi proizvodi budu nešto što će se ponuditi u sklopu Varoš čaršije turistima koji će ovdje dolaziti iz cijelog svijeta, a to je sigurno nešto što je budućnost zemlje, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook