BH Desk » Sastanak inspekcija: Potrebno precizno definirati nadležnosti u oblasti kontrole liftova
BiH

Sastanak inspekcija: Potrebno precizno definirati nadležnosti u oblasti kontrole liftova

Redovni godišnji sastanak inspekcija i nadležnih institucija za oblast posuda pod pritiskom i sigurnost i inspekciju liftova održan je u četvrtak u prostorijama Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u Mostaru.

Sastanak je održan na poziv glavnog federalnog rudarsko, termo i elektro-energetskog inspektora Ferida Osmanovića u suradnji s glavnim federalnim prometnim inspektorom Tomislavom Mikulićem, s ciljem razmatranja i usuglašavanja stavova, te razmjene mišljenja i iskustava u primjeni propisa u spomenutim oblastima.

Uime direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove, riječi dobrodošlice i podrške radu dala je pomoćnica direktora u Uredu direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Merima Tanović, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Glavni inspektor Ferid Osmanović istaknuo je nužnost usklađivanja zakonodavnog okvira za oblast posuda pod pritiskom na razini Federacije BiH s propisima BiH i Europske unije.

Konstatirao je kako su usprkos kadrovskoj potkapacitiranosti, inspekcijski organi u FBiH uspjeli održati apsolutnu stabilnost i prevenirati ekscese u ovoj rizičnoj i zahtjevnoj oblasti poslovanja.

Što se tiče inspekcijskog nadzora liftova, glavni federalni prometni inspektor Tomislav Mikulić kazao je kako su nadležnost i regulativa u rudarskim i poslovnim objektima jasni te da je nužno kroz izmjene zakonodavnog okvira precizno i adekvatno definirati pitanje i nadležnosti u oblasti kontrole liftova u stambenim objektima.

Sudionici sastanka su se složili da je za kvalitetnije uređenje oblasti potrebno usklađivanje propisa različitih razina vlasti, popunjavanje federalnih i županijskih kontrolnih organa nedostajućim kadrovima, kao i nastavak i unapređenje suradnje obiju inspekcija i drugih relevantnih institucija u razmjeni iskustava i informacija s ciljem ujednačenog i zakonitog postupanja, te omogućavanje veće sigurnosti i zadovoljstva korisnika usluga.

Sastanku su, osim predstavnika Federalne uprave za inspekcijske poslove, nazočili i predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, direktor Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine sa suradnicima, predstavnik Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, te imenovana tijela za liftove, i to ZGI d.o.o. Mostar, Tehnoinspekt d.o.o. Sarajevo i Multitehinženjering d.o.o. Zenica, navodi se u priopćenju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook