BH Desk » Salkić sa Bošnjacima Modriče i Vukosavlja: Ovdje su naša vijekovna ognjišta
BiH

Salkić sa Bošnjacima Modriče i Vukosavlja: Ovdje su naša vijekovna ognjišta

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, posjetio je danas Bošnjake Modriče i Vukosavlja, gdje je razgovarao s predstavnicima Bošnjaka iz ovih općina o aktuelnim dešavanjima u bh. entitetu RS.

Salkić je pozvao Bošnjake iz ovog dijela Bosne i Hercegovine da vjeruju institucijama države, ali i  da budu oprezni.

– Pozivamo, očekujemo i tražimo od institucija države Bosne i Hercegovine da rade svoj posao, da sankcionišu one koji šire međunacionalnu mržnju, siju strah i pozivaju na nasilje u ovom entitetu, rušeći ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Pozivam Bošnjake u ovom dijelu Bosne i Hercegovine da vjeruju državnim institucijama, ali i da budu oprezni. Evidentno je da su separatistički orijentisane vlasti ovog entiteta usmjerene na uznemiravanje i provociranje Bošnjaka sa ciljem izazivanja reakcije. Mi smo svoji na svome u našoj domovini Bosni i Hercegovini, ovdje namjeravamo ostati da živimo u miru na našim vijekovnim ognjištima – poručio je Salkić.

Naglašava da je primjetna zabrinutost zbog retorike i postupaka entitetskih vlasti, ali i pojedinih dešavanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

– Okruženje u kojem se nalazimo, političke poruke koje čujemo i pjesme postrojenih pripadnika MUP-a RS jasno je da nisu dobronamjerne i da ne ulijevaju povjerenje u sigurno okruženje – dodao je.

Zbog toga je, kako kaže, neophodan oprez i traženje od institucija Bosne i Hercegovine da garantuju svim svojim građanima sigurnost i sigurno okruženje.

– Pozivam separatistički orijentisane vlasti u ovom entitetu da odustanu od rušenja ustavnog poretka zajedničke nam domovine Bosne i Hercegovine, te da svi zajedno radimo na izgradnji povjerenja i boljih uslova i ambijenta za život svih naših građana – izjavio je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook