BH Desk » Privrednicima u Bihaću dodijeljena značajna bespovratna sredstva
Biznis

Privrednicima u Bihaću dodijeljena značajna bespovratna sredstva

Grad Bihać danas je privrednicima dodijelio 100.000 KM bespovratnih sredstava odobrenih u Budžetu za 2021. godinu, a na osnovu Sporazuma o saradnji s Fondacijom Mozaik iz Sarajeva i bihaćkim Start-up studijom.

-Na osnovu partnerstva sa Fondacijom Mozaik, prije nekoliko mjeseci raspisan je Javni poziv za mala i srednja preduzeća koja su željela proširiti vlastite kapacitete. Danas smo potpisali ugovore s 12 korisnika koji su prošli četiri faze koje je podrazumijevao poziv.  Nadam da će im ova sredstva pomoći prilikom proširenja kapaciteta, možda otvaranju nekog novog radnog mjesta i ostvarenju novih prihoda – riječi su savjetnika gradonačelnika Bihaća Edina Moranjkića.

Dobitnici sredstava naglasili su važnost ovakvih projekata, naročito u vrijeme pandemije i ekonomske nestabilnosti.

-Naša firma egzistira oko 17 godina na ovom području uz izuzetne rezultate i oko 400 umreženih kooperanata. Nedavno smo nabavili savremeni berač ljekovitog bilja i ovaj novac nam je bio neophodan za lakšu nabavku pratećih mašina za pokretanje tog berača. Hvalevrijedan projekat i značajna podrška Grada Bihaća i Fondacije Mozaik – kazao je vlasnik firme Amarita d.o.o. Nihad Hodžić.

Predstavnici Grada Bihaća i Start – up studija ovom prilikom najavili su i nastavak realizacije projekta u narednim godinama, odnosno jednaku ili značajniju podršku malim i srednjim privrednim subjektima u gradu na Uni.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook