BH Desk » Predsjednik Centralne izborne komisije Željko Bakalar direktno: Nije do CIK-a da izvršava presude Ustavnog suda BiH, nego da provodi zakon!
BiH

Predsjednik Centralne izborne komisije Željko Bakalar direktno: Nije do CIK-a da izvršava presude Ustavnog suda BiH, nego da provodi zakon!

Predsjednik Centralne izborne komisije Željko Bakalar oglasio se na zvaničnom Twitteru.

“Nije do Centralne izborne komisije da izvršava presude Ustavnog suda BiH, nego da provodi zakon, napisao je Bakalar.

“Nije do SIP BiH da izvršava presude USBiH, nego da provodi zakon. To nije sporno”, naveo je Bakalar i dodao da su izbori 2022. provodivi kao što su provedeni i oni 2018. godine.

“Unatoč tome, Opći Izbori 2022. su provodivi kao sto su provedeni i oni 2018. godine. Zakonski je moguća i implementacija izbornih rezultata nakon Općih izbora 2022. godine”.

Podsjetimo, prema posljednjem Izvještaju o izvršenju odluka, koji je Ustavni sud BiH usvojio prošlog mjeseca, Parlamentarna Skupština BiH nije izvršila odluku Ustavnog suda od 1. decembra 2016. godine, a koja se odnosi na apelaciju Bože Ljubića.

Ne ulazeći u komentare odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, date u javnom prostoru, Ustavni sud BiH na upit N1 televizije dostavio je informaciju o implementaciji djelimično usvojenog zahtjeva Bože Ljubića, koji je u vrijeme podnošenja zahtjeva obnašao funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Više na linku OVDJE.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook