BH Desk » Potvrđena optužnica protiv Sarajlića, Delalića i Šehovića
Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv Sarajlića, Delalića i Šehovića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanje dara i drugih oblika koristi.

Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara 2020. godine, prije zakazanih unutarstranačkih izbora Stranke demokratske akcije za predsjednika Kantonalne organizacije SDA Sarajevo, koji su bili planirani za 26. februrar 2020. godine na kojim su predloženi kandidati bili članovi Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom za izbornu skupštinu Velidom Tvrtkovićem, kojem su obećali da će korištenjem svog društvenog i uticajnog položaja koje imaju po osnovu pozicija unutar SDA, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija u kojima su na rukovodnim pozicijama kadrovi SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kanditatu Fikretu Prevljaku za navedenu poziciju.

Postupajuća tužiteljica je za glavni pretres predložila saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 70 materijalnih dokaza, saopćeno je iz Tužilaštva KS.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook