BH Desk » Potvrđena optužnica protiv Berbe i Šobovića zbog ugrožavanja sigurnosti
Crna hronika

Potvrđena optužnica protiv Berbe i Šobovića zbog ugrožavanja sigurnosti

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Berbe i Almira Šobovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Optuženi se terete da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala „Radio Sarajevo“, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor sa urednikom zbog objavljenog teksta o lišenju slobode navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

Po dolasku novinara i urednika u park „Davorin i Mirza“, optuženi Adnan Berbo unio se u licu uredniku inicijala A.S. i povišenim tonom mu se obratio sa riječima: „Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba“, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Potom je optuženi Almir Šobović rekao: „Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice“. Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A.S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook