BH Desk » Poslovni forum – Brojne prilike za saradnju između dijaspore i lokalnih preduzetnika
Biznis

Poslovni forum – Brojne prilike za saradnju između dijaspore i lokalnih preduzetnika

Uz podršku USAID projekta “Diaspora Invest” u Loparama je održan Poslovni forum sa namjerom da se ojačaju veze između Lopara i dijaspore, podstaknu investicije i ohrabri razvoj lokalne ekonomije.

Predstavnik udruženja “Naša perspektiva” Armin Alijagić naglasio je značaj foruma dodajući da ovakvi događaji omogućavaju da iskaže solidarnost sa našim ljudima u inostranstvu i da se razmotre načini unapređenja saradnje.

– Zbog toga je važno sve što radi USAID u saradnji sa lokalnim zajednicama da bi ova tema ostala u središtu pažnje javnosti. Priče imamo, rezultate imamo, dijaspora je sada više od priče – šta se može napraviti, sada imamo šta pokazati i podijeliti sa drugima –  naveo je Alijagić.

Investitor iz dijaspore Stojan Stevanović pozdravio je inicijativu Opštine Lopare.

– Kao investitor iz dijaspore, vidim brojne prilike za saradnju između naših ljudi u inostranstvu i lokalnih preduzetnika. Lopare imaju mnogo toga da ponude i ovaj forum je korak u pravom smjeru – izjavio je Stevanović.

Predsjednik Udruženja Majevičana u Švajcarskoj Vlado Antić istakao je očekivanja od foruma.

– Naš cilj je da omogućimo bolje povezivanje naše dijaspore sa matičnom zemljom i očekujem da će ovaj događaj biti važan korak ka tom cilju. Svake godine napravimo jedan korak naprijed, investitor po investitor i pružamo podršku gradu i zavičaju iz kojeg smo potekli – naglasio je Antić.

Dijaspora se vraća kući, želi prenijeti znanje, donijeti kapital i napraviti iskorak. Na nama je da to podržimo, a rezultati neće izostati, poručili su organizatori.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook