BH Desk » Poledica i učestali odroni na brojnim dionicama
BiH

Poledica i učestali odroni na brojnim dionicama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 13 do 15 sati, doći će do privremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta na dionici magistralnog puta Krupac-Trnovo na lokalitetu kamenoloma “Krupačke stijene“ u mjestu Kijevo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook