BH Desk » Podignuta optužnica protiv Semira Trebinjca za krivotvorenje novca
Crna hronika

Podignuta optužnica protiv Semira Trebinjca za krivotvorenje novca

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Semira Trebinjca, rođenog 1991. godine u Sarajevu, državljanina BiH. Optuženi se tereti da je, u junu i julu 2021. godine, pomoću odgovarajuće opreme načinio veći broj falsifikovanih novčanica u apoenima od 20, 50, 100 i 200 KM, te ih na osmišljen način stavljao u opticaj kao prave na području Sarajeva i Konjica.

Falsifikovane novčanice optuženi je stavljao u promet najčešće dogovarajući i plaćajući raznu robu u većoj vrijednosti (od 1.100-3.000 KM), putem internet oglasnika, a zatim u cilju da sebi pribavi korist, na dogovoreno mjesto dolazio odjeven u odjeću koja asocira na uniformu policijskih službenika i stavljao u promet falsifikovane novčanice.

Prema navodima optužnice, u daljim namjerama optuženi je spriječen od policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu BiH. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija i pokretnih stvari koje optuženi koristi, pronađeni su predmeti upotrijebljeni za izvršenje krivičnih djela i to oprema i materijal korišten za izradu falsifikovanih novčanica, odjeća koja asocira na policijsku uniformu, kao i određena količina falsifikovanih novčanica.

Optuženi se tereti da je počinio produženo krivično djelo krivotvorenje novca.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook