BH Desk » Pjanić: Morata i De Ligt trebaju razmisliti prije nego napuste Juventus
Sport

Pjanić: Morata i De Ligt trebaju razmisliti prije nego napuste Juventus

Bivši nogometaš Juventusa Miralem Pjanić smatra da Alvaro Morata i Matthijs de Ligt trebaju još jednom razmisliti prije nego napuste redove Juventusa, ali se slaže da je “nekada igračima potrebna nova motivacija”.

Pjanić je u ljeto 2020. napustio Juventus i prešao u Barcelonu u zamjenu za Arthura. No, nije dobio dovoljno prilike za igru pod vodstvom Ronalda Koemana te je prešao u Bešiktaš prošlog ljeta.

Njegovi bivši suigrači Morata i De Ligt mogli bi krenuti njegovim stopama i preći u redove Barcelone. Morata je u pregovorima s katalonskim klubom i mogao bi napustiti Juventus već u januaru. De Ligt je već duže na meti čelnika Barcelone i njegov agent Mino Raiola nedavno je izjavio da bi Nizozemac mogao napustiti Allianz stadion na kraju sezone, prenosi Football Italia.

– Morata je imao nevjerovatnu karijeru. Igrao je za velike klubove poput Chelseaja, Atletico Madrida i Juventusa. Nekada igračima treba motivacija, ali bih razmislio dva puta prije nego napustim klub u kojem mi je dobro – rekao je bh. reprezentativac.

– Morata zna šta da radi, Barcelona je imenovala Xavija, trenera koji poznaje dobro klub. Ne znam detalje, ali sam uvijek slušao da je Morata sretan u Juventusu i čak i ako te traži Barcelona uvijek trebaš misliti na to. De Ligt je  donio dobru odluku dolaskom u Juventus gdje radi sa Leonardom Bonuccijem i Giorgiom Chiellinijem, sretan je u Juventusu i kada je to tako onda ne treba ići – naglasio je Pjanić.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook