BH Desk » Pa kakve su ove poruke, šta je želio poručiti? Nebojša Vukanović na sjednicu Narodne skupštine RS-a došao u maskirnoj jakni, šta je želio poručiti
BiH

Pa kakve su ove poruke, šta je želio poručiti? Nebojša Vukanović na sjednicu Narodne skupštine RS-a došao u maskirnoj jakni, šta je želio poručiti

Vukanović se nije libio doći ovako obučen na sjednicu NSRS-a.

Opozicioni političar Nebojša Vukanović danas je došao u maskirnoj jakni na sjednicu Narodne skupštine S.

Vukanović je ovim činom očito želio skrenuti pažnju na opasne poteze koje poduzima vladajuća struktura u RS-u, a koje bi mogle narušiti stabilnost i sigurnost BiH.

Vukanović je jedan od “najglasnijih” opozicionara, pa se tako i danas već na početku sjednice verbalno sukobio sa rukovodstvom NSRS-a koje mu je isključilo mikrofon.

Na današnjem dnevnom redu NSRS-a je Nacrt zakona o osnivanju entitetskog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, čime se nadležnost u oblasti imenovanja sudija i tužilaca prenosi sa državnog na entitetski nivo.

Međunarodni partneri pozvali su RS da odustane od ovog skandaloznog prijedloga. Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti – prenosi Klix.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook