BH Desk » Ovo su najlakša tri koraka s kojima ćete stvoriti naviku vježbanja
Magazin

Ovo su najlakša tri koraka s kojima ćete stvoriti naviku vježbanja

Nije lako donijeti odluku o početku vježbanja, no postoje načini kako da najlakše stvorite naviku zbog koje ćete kasnije biti sretni.

Svi to, naravno, žele, no nekad su želje jedno, a stvarnost i realnost sasvim drugo. Pa, vrijeme je da to promijenite.

Važno je steći naviku vježbanja, kasnije sve ide s pjesmom. Mnogi se pitaju kako, pa evo tri najlakša načina koja mogu da vam budu korisna i uz pomoć kojih će vam biti stvorena navika vježbanja.

Prvi način je da stvorite rutinu. Kada neku radnju ponavljate više puta, onda se jednostavno na istu naviknete. Dakle, otiđite na trening, ali onda ni u kojem slučaju nemojte da preskočite trening narednih nekoliko puta, sve dok ne počnete uživati u tome. Odreknite se mnogih drugih stvari i recite da NE SMIJETE posustati na početku.

Onda je važno da, kada već krenete s vježbanjem, ne odradite naporan i jak trening jer biste mogli da brzo odustanete zbog iscrpljenosti. Krenite isuviše lagano, birajte kratke i lakše vježbe, čisto da dobijete na samopouzdanju i želji da opet dođete. Nemojte se forsirati, idite korak po korak, postepeno pojačavajte intenzitet sve dok i najteže vježbe ne budu zabavne.

I jako je važno da se fokusirate na dosljednost, te da na startu ne razmišljate o rezultatima. Ukoliko u prvim treninzima intenzivno gledate prema ogledalu u želji da vidite rezultate, mogli biste se razočarati. Možda ćete tada sebi reći da je sve uzalud i da nema potrebe da više dolazite, a zapravo ste na samom početku i normalno je da rezultati neće biti tako vidljivi golim okom.

Morate steći naviku vježbanja, a rezultate ostaviti po strani. Shvatit ćete vremenom da ste uspjeli i da vam nema kraja, ali u početku, nipošto ne razmišljajte o tome.

Mnogi nažalostprerano odustanu od svojih planova, zapnu na prvoj prepreci, ali nemojte do dozvoliti. Ostanite dosljedni, pratite gore navedene upute i nema sumnje da ćete biti sretni što ste strpljivo išli korak po korak prema cilju.

Izvor: body.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook