BH Desk » Otkriven identitet napadača nakon napada na sinagogu u Jeruzalemu, osudile mnoge države
Svijet

Otkriven identitet napadača nakon napada na sinagogu u Jeruzalemu, osudile mnoge države

Najmanje sedam ljudi je ubijeno, a još najmanje deset osoba je ranjeno večeras u pucnjavi u blizini sinagoge u četvrti Neve Yaakov u istočnom Jeruzalemu. Policija je ubila napadača, javlja izraelski dnevni list Haaretz. Policija je ovaj napad nazvala terorističkim činom.

Glasnogovornik Hamasa rekao je da je pucnjava odmazda za raciju izraelske vojske u izbjegličkom kampu Jenin u četvrtak u kojoj su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina.

Policija kaže da je napadač pucao na skupinu Izraelaca u susjedstvu. Na mjestu događaja pronađeno je vatreno oružje koje je koristio, prenosi Index.

Izraelska policija otkrila je nove detalje napada. Kažu da je napadač djelovao sam te da je riječ o 21-godišnjaku iz istočnog Jeruzalema. Policija navodi da je brzom reakcijom spriječila daljnji masakr i ubijanje nedužnih civila. 

Nakon potjere i razmjene vatre s teroristom, policajci su ga neutralizirali i on je proglašen mrtvim. U napadu je ubijeno sedam civila, a još troje je ranjeno. Istraga se nastavlja.

Glavni sekratar UN-a Antonio Guterres osudio je napad na sinagogu.

Ujedinjeni narodi nisu evidentirali tako visok broj žrtava u jednoj izraelskoj operaciji na Zapadnoj obali otkad su 2005. počeli voditi statistiku žrtava izraelsko-palestinskog sukoba.

Njemački ambasador u Izraelu Steffen Seibert izrazio je sućut porodicama žrtava “zlog terorističkog napada” u istočnom Jeruzalemu.

“Srcem sam uz obitelji ubijenih i molim se za zdravlje ozlijeđenih”, napisao je na Twitteru.

Stojimo uz naše izraelske prijatelje, rekao je britanski ministar vanjskih poslova James Cleverly. Reagirajući na napad u Jeruzalemu, britanski ministar vanjskih poslova opisao je napad na sinagogu užasnim.

“Napad na vjernike u sinagogi na Dan sjećanja na holokaust i tijekom Šabata, židovskog dana odmora, ‘užasan‘ je, napisao je na Twitteru.Izvor: www.oslobodjenje.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook