BH Desk » Osigurano 39 miliona eura zajma za zapošljavanje u privatnom sektoru BiH
Biznis

Osigurano 39 miliona eura zajma za zapošljavanje u privatnom sektoru BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o zajmu za Drugi projekat podrške zapošljavanju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o zajmu za Drugi projekat podrške zapošljavanju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, vrijedan 39 miliona eura.

Sredstva će biti usmjerena za povećanje zaposlenosti u privatnom sektoru, od čega će 25 miliona eura biti alocirano na Federaciju BiH, a 14 miliona eura  za Republiku Srpsku.

Cilj ovog projekta je povećanje zapošljavanja putem javnih poziva entitetskih zavoda za zapošljavanje. Rok otplate zajma je 32 godine uz grejs period od sedam godina.

Riječ je o drugom projektu podrške zapošljavanju koje finansira Svjetska banka, nakon što je prvi zaključen početkom  maja 2017 . godine u iznosu od 50 miliona eura.

Ministarstvo finansija i trezora dostaviće Prijedlog sporazuma s Osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar finansija i trezora, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Izvor www.akta.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook