BH Desk » Općina Ilidža sa po 300 KM subvencionira grijanje za više od 2.300 domaćinstava
Biznis

Općina Ilidža sa po 300 KM subvencionira grijanje za više od 2.300 domaćinstava

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur donio je Odluku o isplati novčanih sredstava kojima će biti subvencionirani troškovi grijanja.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur donio je Odluku o isplati novčanih sredstava kojima će biti subvencionirani troškovi grijanja u iznosu od 300 KM za više od 2.300 domaćinstava s područja te općine, a Odluci je prethodio Zaključak kojeg je usvojilo Općinsko vijeće Ilidža.

Načelnik Muzur je kazao da bi briga o najuugroženijim kategorijama stanovništva trebala biti obaveza svih nas, te je izrazio nadu da će i druge lokalne zajednice slijediti primjer Općine Ilidža, koja je među prvima odlučila na ovaj način pružiti podršku najugroženijim grupama stanovništva.   

“Ovo je politika čiji je cilj smanjivanje postojećih nejednakosti i adekvatna zaštita najugroženijih grupa stanovništva na području naše općine”, kazao je Muzur, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Pravo na isplatu novčanih sredstava imaju korisnici zdravstvene zaštite stariji od 65 godina, korisnici zdravstvene zaštite sa statusom raseljenog lica, korisnici zdravstvene zaštite putem boračko-invalidske zaštite, korisnici zdravstvene zaštite kao osobe u stanju socijalne potrebe, korisnici egzistencijalne naknade, korisnici novčane pomoći kao osobe u stanju socijalne potrebe i korisnici pomoći osoba preko 80 godina, a koji su u stanju socijalne pomoći.  

Iz Općine Ilidža naglasili su da će sredstva iz ove odluke biti uplaćena na tekuće račune korisnika.  

Stanovnici općine Ilidža koji su u stanju socijalne potrebe, a nisu obuhvaćeni ovom odlukom, mogu se javiti Službi za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjeglice i raseljena lica. 

Neophodnu dokumentaciju koja potvrđuje njihov socijalni status čine uvjerenje da nisu korisnici penzije, potvrda da su na evidenciji Biroa za zapošljavanje, potvrda mjesne zajednice o broju članova domaćinstva i potvrda banke o broju tekućeg računa.  

Izvor www.akta.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook