BH Desk » Odluku o 1.080 KM za medicinare u ZDK donijet će upravni odbori
BiH

Odluku o 1.080 KM za medicinare u ZDK donijet će upravni odbori

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona osigurao je novčana sredstva koja je uputio ka ustanovama, a odluku o tome na što će biti utrošena donijet će upravni odbori zdravstvenih ustanova u nadležnosti kantona.

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica danas je u 11:55 sati održao mirni protest u holu ove zdravstvene ustanove s ciljem ispunjenja zahtjeva o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.080 KM.

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, je kazao da će sredstvima koja budu uplaćena na račun ove ustanove raspolagati članovi Upravnog odbora, odnosno, da bi oni trebali donijeti odluku o isplati jednokratne pomoći, prenosi Klix.

Iako je Skupština ZDK donijela odluku o rebalansu budžeta kojom je osigrana isplata od 1.080 KM za uposlenike na budžetu kantona, ova odluka ne obuhvata uposlenike zdravstva s obzirom da je njihov finansijer Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK nam je potvrđeno da je Odlukom osigurano 3,7 miliona KM za 17 zdravstvenih ustanova u kantonu i to za 12 Domova zdravlja, dvije kantonalne bolnice i tri druge zdravstvene ustanove.

Izvor www.zenicablog.com
Najnovije

-----------
BH Desk facebook