BH Desk » Novogodišnji paketići za djecu u internatu u Srebrenici
BiH

Novogodišnji paketići za djecu u internatu u Srebrenici

Policijski službenici Federalne uprave policije, u prisustvu predstavnika Vijeća roditelja Osnovne škole “Mehmed Handžić” sa Ilidže, posjetili su Potočare i uručili novogodišnje paketiće za djecu u MFS-EMMAUS-ovom Internatskom i Dnevnom centru, saopćila je ta uprava.

Na ovaj način uspješno je provedena humanitarna akcija pokrenuta na inicijativu Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova povodom novogodišnjih praznika, u kojoj su učestvovali svi uposlenici Federalne uprave policije dajući novčani prilog za kupovinu paketića i izradu majica s natpisom „POLICIJA – SURFAJ SIGURNO“ za oko 130-oro djece koja žive u ovom internatu u Srebrenici.

To su djeca uzrasta od 7 do 15 godina, kojoj su istražitelji Federalne uprave policije – Odsjeka za kompjuterski kriminal u prethodnom periodu održali predavanja o temi „Zaštita djece u digitalnom okruženju“.

Navedene aktivnosti je podržala organizacija EMMAUS s kojom policijski službenici Federalne uprave policije godinama uspješno sarađuju.

Druženje s policajcima, razigranost i iskreni dječiji osmijesi najbolji su pokazatelji značaja ove akcije, navedeno je u saopćenju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook