BH Desk » Novogodišnja noć u Zenici i ZDK protekla bez incidenata i saobraćajnih nesreća
BiH

Novogodišnja noć u Zenici i ZDK protekla bez incidenata i saobraćajnih nesreća

Novogodišnja noć na području Zeničko-dobojskog kantona protekla je izuzetno mirno i bez ikakvih problema, uprkos činjenici da se na Trgu Alije Izetbegovića u Gradu Zenica slavilo i na otvorenom, potvrdio je Feni dežurni Operativni Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

– Nije bilo incidenata niti intervencija, kao niti saobraćajnih nesreća. Sve je proteklo u najboljem redu – kazao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a ZDK.

On je dodao kako je samo oko 22. 45 sati, na parkingu Tržnog centra “Džananović” u Zenici, došlo do zapaljenja auta te su intervenirali vatrogasci.

– Gorilo je starije vozilo, koje je, pri tome, udarilo u prikolicu vozila turskih registracija, ali nije pričinilo nikakavu štetu na prikolici. Tražen je uviđaj pa su naši službenici jutros i izvršili uviđaj, ali o razlozima zapaljenja još ne možemo reći ništa više. Auto koje je gorilo u vlasništvu je Zeničanina Ramiza Burdalića – ističe Operativni MUP-a ZDK.

Dežurni operativni Vatrogasne službe Zenica Fejsal Jašarević, potvrdio je da su, po prijavi Saida Čajlakovića, sinoć intervenirali te ugasili požar na pomenutom vozilu.

– Drugih intervencija nije bilo, osim što su naši vatrogasci bili u pripravnosti, odnosno angažirani tokom noći zbog proslave Nove godine na otvorenom, na Trgu Alije Izetbegovića- napominje Jašarević.

Tokom novogodišnje noći u Kantonalnoj bolnici u Zenici rođeno je šest beba, tri djevojčice i tri dječaka.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook