BH Desk » NK Čelik u četvrtak kreće s pripremama za nastavak sezone i borbu na dva fronta
Sport

NK Čelik u četvrtak kreće s pripremama za nastavak sezone i borbu na dva fronta

Nogometaši Čelika u četvrtak bi trebali krenuti sa pripremama za nastavak sezone. Zeničani su na sjajan način okončali prošlu godinu, plasmanom u 1/8 finala Kupa BiH, nakon prethodnog zbacivanja GOŠK-a, a zatim i Sarajeva, dok su u prvenstvu osvojili prvo mjesto sa dva boda više u odnosu na Bosnu i Kolinu.

Crno-crvene na proljeće očekuje igranje na dva fronta, s toga je i šef stručnog štaba Armin Duvnjak zajedno sa svojim pomoćnicima Adisom Nurkovićem, te Alenom Sarvanom zakazao u četvrtak 5. januara prozivku igrača, poslije koje će održati i trening.

Svakako dobra vijest za Zeničane je što su zadržali kostur ekipe, odnosno oni igrači koji su iznijeli teret u prvoj polusezoni, nosit će crno-crveni dres i u nastavku sezone. Od igrača koji bi mogli napustiti Čelik spominju se Džaferović, Šabić, te još par nogometaša, koji žele veću minutažu, te im je u ovom trenutku bitno da pronađu klub u kojem će biti standardni.

Kada su u pitanju pojačanja, klub će prema želji šefa struke angažovati vjerovatno dvojicu nogometaša. Treba spomenuti da će Zeničani u drugi dio sezone biti pojačani sa oporavljenim Dženanom Smajićem, koji u ekipi može pokriti nekoliko pozicija u zadnjoj liniji, ali i na poziciji zadnjeg veznog nogometaša.

Čelik će drugi dio sezone otvoriti sa utakmicom 1/8 finala Kupa BiH, kada će 18. februara na Bilinom polju dočekati tim Radnika iz Bijeljine. To će svakako biti još jedna velika prilika budući da se igra jedna utakmica, da tim s Bilinog polja obezbjedi plasman među osam najboljih ekipa u Kupu BiH, te ponovo na Bilino polje dovede nekog jakog člana Premijer lige, što bi značilo i pun stadion, kao što je to bilo protiv Sarajeva u 1/16 finala Kupa BiH.

Sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar” Čelik će otvoriti gostovanjem kod ekipe Moševca, a kako su najavili i prije početka sezone, cilj kluba je plasman u viši rang takmičenja, odnosno 1.ligu FBiH.

Dino Kurbegović, Sportsport.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook