BH Desk » Nevjerovatna količina bahatosti i drskosti kćerke Milorada Dodika: “Zabranila bi Begiji Smajić učešće u radu NSRS…”
Crna hronika

Nevjerovatna količina bahatosti i drskosti kćerke Milorada Dodika: “Zabranila bi Begiji Smajić učešće u radu NSRS…”

Begija Smajić, zastupnica Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Narodnoj skupštini bh. entiteta RS, našla se na sjednici u Banjoj Luci na udaru srpskih zastupnika nakon što je kazala da je Vojska RS-a presuđena za genocid.

Osim toga, nije izostala ni rekacija kćerke člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Gorice Dodik, koja je mišljenja da Smajić prima “genocidnu platu” da bi vrijeđala “srpski narod”.

“Da li će Begiji Smajić biti dozvoljeno da i dalje učestvuje u radu NSRS, da prima “genocidnu” platu da bi vrijeđala Srpski narod i njegovu vojsku, a sve to da prenosi RTRS?! Malo li je… – napisala je Gorica na Twitteru.

Podsjećamo, tzv. Vojska RS je u više haških presuda označena kao izvšilac genocida. Između ostalog, rješavajući po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije ( tužba pokrenuta 1993. godine protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije-SRJ ), Međunarodni sud pravde (ICJ) je utvrdio odgovornost Srbije zbog kršenja Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida, a istom presudom direktnim izvršiocima genocida označeni su Vojska i Policija RS.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook