BH Desk » Nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu: Potraga još traje, Vulin kaže da policija provjerava svaku dojavu
Svijet

Nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu: Potraga još traje, Vulin kaže da policija provjerava svaku dojavu

Policija provjerava doslovce svaku dojavu vezanu uz nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu u noći s 30. na 31. siječnja, a za sada je izvjesno da nad Perišem nije bilo nikakvog nasilja, izjavio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin.

– Dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude koji se javljaju”, rekao je Aleksandar Vulin za beogradsku kabelsku televiziju Kurir.

Srbijanski MUP je 14. siječnja službeno proširio potragu za nestalim državljaninom Hrvatske Matejem Perišem na gradove uz Dunav nizvodno od Beograda, Smederevo, Požarevac i Pančevo. Periš je nestao poslije ponoći 30. na 31. prosinca, a MUP Srbije u međuvremenu je napravio potpunu rekonstrukciju njegova kretanja po izlasku iz kluba “Gotik”, o čemu je detaljno izvješten i MUP RH.

Vulin je istaknuo i da se upoznao s ocem Mateja Periša, Nenadom Perišom, i da mu “iskazuje veliko poštovanje”.

– Samo se stavite u njegovu situaciju. Biste li imali toliko razumijevanja kao on? Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob. Beograd je siguran grad. Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu, ni izvan njega. To su posvjedočili i Matejevi prijatelji i gosti i djelatnici kluba, rekao je Vulin.

Srbijanski i hrvatski mediji u međuvremenu nagađaju što je o Mateju i kontaktima s njim policiji mogla reći i što bi sve mogla znati njegova prijateljica iz Splta. Nenad Periš izjavio je ranije kako su se upoznali i razgovarali, a potvrdila mu je da je imala Matejev propušten poziv, prenosi Hina.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook