BH Desk » Neobična krađa u Bingu u Maglaju
Crna hronika

Neobična krađa u Bingu u Maglaju

Kako se navodi u posljednjem izvještaju MUP-a ZDK na području Kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 02.02.2022. godine, oko 16,00 sati, u ulici Sulejmana Omerovića Cara, u Tržnom centru “Bingo 240” je od strane nepoznatog lica izvršena krađa određene količine čokolada. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Dana 02.02.2022. godine, u 09,15 sati, u dežurnu službu Policijske stanice Kakanj je pristupilo lice A.N., rođeno 1971. godine, iz Zenice, uposlenik kompanije “BH Telecom” d.d. Sarajevo i tom prilikom prijavilo da je u mjestu Varda, na baznoj stanici vlasništvo navedenog preduzeća, izvršena krađa vanjskog dijela rashladnog sistema. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj.

U toku noći 01/02.02.2022. godine, u ulici Viniški put, izvršena je teška krađa u zanatsku radnju vlasništvo lica A.B., iz Zavidovića, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina električnog i drugog alata. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U toku noći 01/02.02.2022. godine, u mjestu Džindići, izvršena je teška krađa kojom prilikom su sa dvije radne mašine vlasništvo firme “INO REZ” d.o.o. Visoko otuđena 4 akumulatora i 200 litara pogonskog goriva. Daljnji rad na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Na području Ze- Do kantona dogodile su se dvije saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Tags
Najnovije

-----------
BH Desk facebook