BH Desk » Nasjeo je na prevaru naivno: Žena mu se javila preko Facebooka, obećala udaju pa ga opljačkala
Crna hronika

Nasjeo je na prevaru naivno: Žena mu se javila preko Facebooka, obećala udaju pa ga opljačkala

Bizaran slučaj zabilježen je u Hrvatskoj.

Naime, tamošnja policija je objavila priču iz Dubrovnika o čovjeku koji je opljačkan jer je nasjeo na internetsku prevaru.

Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj prijavljen je slučaj romantične prevare, kako je naziva policija, kada se krajem januara prošle godine 57-godišnjem muškarcu preko društvene mreže javila ženska osoba koja se predstavila kao državljanka Amerike koja se trenutno nalazi u Siriji s ocem, koji je tu vojno angažiran.

Komunikacija se uskoro intenzivirala i postala romantična, piše dalje policija, nakon čega je ženska osoba najavila svoj dolazak u Republiku Hrvatsku kako bi ozakonili svoju vezu. Uskoro je javila da joj je otac u ratu smrtno stradao i ostavio novčani iznos od 200 hiljada dolara koje ona želi donijeti u RH i staviti na račun 57-godišnjaka, na što je on pristao.

Onda su opisali kako je došlo do prevare i pljačke.

“Nakon toga ženska osoba prebacuje komunikaciju na navodnog agenta koji će donijeti novac u RH, a koji od 57-godišnjaka u dva navrata traži uplatu novca za carinske takse kako bi uspješno unio novac u RH, na što 57-godišnjak pristaje i u dva navrata uplaćuje ukupno 4.650,00 eura.

Kada je od njega zatraženo da i treći put uplati novac u istu svrhu, oštećeni muškarac je shvatio da je prevaren nakon čega je policiji prijavio cijeli slučaj”, dodaju.

“Navedeni slučaj je samo jedan od primjera sve češćih internet prijevara kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, stoga još jednom želimo upozoriti građane da kibernetički kriminalci koriste vrlo profinjene trikove i obećanja kako bi od vas izvukli novac ili vrijedne informacijske podatke.

Taktike koje pri tom koriste su sve inovativnije i jako ih je teško otkriti. Od pretvaranja da su voditelji vaše organizacije do toga da su zainteresirani za romantičnu vezu ili da preko njih možete ostvariti laku zaradu”, dodaje se.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook