BH Desk » Napretkov božićni koncert upriličen u Širokom Brijegu
BiH

Napretkov božićni koncert upriličen u Širokom Brijegu

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak”, Podružnica Široki Brijeg, upriličilo je u ponedjeljak navečer u Franjevačkom muzeju i galeriji u Širokom Brijegu Napretkov svečani božićni koncert, i to u suradnji s Napretkovom Glavnom podružnicom u Mostaru.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera nastupio je Napretkov trio Senso koji čine glazbenice: mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof . Marijana Pavlović (glasovir) i prof. Jelena Marković Miličević (violončelo).

Potporu organizaciji koncerta dali su Grad Široki Brijeg, Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg te Središnja uprava HKD-a “Napredak” Sarajevo.

Dopredsjednik HKD-a “Napredak” Miroslav Landeka zahvalio je predsjednici Napretkove Podružnice Široki Brijeg Marijani Pažin-Ivešić te širokobriješkim Napretkovcima jer su, kako je kazao, unatoč činjenici da su tek obnovili djelovanje Napretka u Širokom Brijegu, već uspjeli Širokobriježanima prirediti božićni koncert za pamćenje, koji je održan u prekrasnom ambijentu i čarobnom božićnom ozračju.

– Bila mi je iznimna čast i zadovoljstvo ugostiti Napretkov trio Senso, čiji je nastup u širokobriješkoj Franjevačkoj galeriji bio istinski melem za oči i uši. Zahvaljujem i profesoru Živku Ključi na maestralnim aranžmanima božićnih skladbi, kao i književniku i predsjedniku Upravnog odbora naše Podružnice Miri Naletiliću na nadahnutim interpretacijama božićnih pjesama hrvatskih pjesničkih velikana. Iskreno se nadam da će svečani Napretkov božićni koncert postati tradicionalan i u našem gradu – poručila je Marijana Pažin-Ivešić.

Dopredsjednik Landeka naglasio je kako će Podružnica HKD “Napredak” Široki Brijeg i ubuduće imati potporu Središnje uprave HKD “Napredak”, ali i da će se nastaviti suradnja dviju podružnica, mostarske i širokobriješke, posebice u idućoj godini kada HKD “Napredak” slavi veliku obljetnicu, 120 godina postojanja i rada, priopćeno je je HKD “Napredak” Široki Brijeg.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook