BH Desk » Naida Hota – Muminović: Osim o učenju, važna i briga o učenicima i prosvjetnim radnicima
BiH

Naida Hota – Muminović: Osim o učenju, važna i briga o učenicima i prosvjetnim radnicima

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota – Muminović kazala je da je prvo polugodište ove školske godine realizirano u povoljnim epidemiološkim prilikama u Kantonu Sarajevo. Uz poštivanje epidemioloških mjera, nastojali su osigurati da škole ostanu otvorene.

– To je prioritetna preporuka UNICEF-a, a i sva istraživanja, pa i istraživanje koje je uradilo ovo ministarstvo, ukazuju na to da djeca moraju biti u školi i da se jedino u tim uvjetima dešava autentično učenje i podučavanje. Zahvalni smo našim prosvjetnim radnicima što su pažljivo pristupili sistematizaciji sadržaja koji su usvajani u uvjetima pandemije – kazala je Feni Hota – Muminović.

Sad je, kako je kazala, vrijeme i za kratki predah, za zimski raspust i pripreme za drugo polugodište.

– Kao i svi učenici u svijetu i naši učenici će uhvatiti korak sa novim izazovima, koji se stavljaju pred njih. Ne sumnjam da će, uz dobro vođenje, nastavljati postizati rezultate. Osim postignuća u učenju, važno je da vodimo brigu i o dobrobiti učenika i prosvjetnih radnika. U tom smislu, našim učenicima i učenicama, radnicima i radnicama u obrazovanju i njihovim porodicama, te porodicama naših učenika želimo sretnu Novu godinu – naglasila je.

U Kantonu Sarajevo u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama odgojno-obrazovnim radom obuhvaćeno je 55.000 djece i učenika.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook