BH Desk » Na širem području Zagreba otkriveno 95 kilograma kokaina
Svijet

Na širem području Zagreba otkriveno 95 kilograma kokaina

Tokom kriminalističkog istraživanja na području Zagrebačke županije u Hrvatskoj na osnovu sudskog naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak, pri čemu je pronađeno još 95 kilograma kokaina, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nastavili su kriminalističko istraživanje vezano uz krivična djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja o kojima su izvijestili u dva navrata u novembru ove godine.

– S prijašnjim pretragama ukupno je od osumnjičenog 57-godišnjaka pronađeno i privremeno oduzeto oko 119 kilograma kokaina – objavljeno je iz Ravnateljstva policije Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela poseban izvještaj kao nadopunu krivične prijave.

Radi se o kriminalističkom istraživanje nad četiri osobe, dva državljanina Sjeverne Makedonije (1965. i 1996. godište), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili krivična djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tokom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain. Prilikom pretresa ranije je pronađeno i oduzeto oružje (revolver, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem) i više komada municije, bankovne kartice, mobiteli, 189.400 eura, 5.100 kuna, te četiri kilograma kokaina.

Nakon toga je obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni 57-godišnjak, te je pronađeno 20,3 kilograma kokaina.

Anadolija / Faktor

Izvor direktno.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook