BH Desk » Na putevima u višim planinskim predjelima ugaženi snijeg i led na kolovozu
BiH

Na putevima u višim planinskim predjelima ugaženi snijeg i led na kolovozu

Na putevima u višim planinskim predjelima upozorava se na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. Meteorolozi su za večernje i noćne sate najavili izrazito niske temperature, pa i u nižim područjima moguće je formiranje poledice na kolovozu.

Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na mostove, vijadukte i prilaze tunelima.

U Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni upozoravamo na povremeno jake udare vjetra. Na području Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Ripča i planinskog prevoja Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar) vjetar formira snježne nanose. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.




Najnovije

-----------
BH Desk facebook